Borettana svogūnas - marinavimui ir kepimui
Svogūnų sėklos Borettana. Išaugę svogūnai puikiai tinka marinavimui ir kepimui. Pakuotėje 1g sėklų.
Saugus atsiskaitymas
Greitas pristatymas
Prekių gražinimas
Borettana yra veislė, gaminanti labai plokščius svogūnus, padengtus vario odele, skirta tiesiogiai vartoti ir laikyti. Jų mėsa yra sultinga, subtili ir saldaus skonio. Ši veislė ypač rekomenduojama auginti mėgėjams, nes ją lengva auginti.
Pavadinimas: Svogūnas Borettana
Lotyniškas pavadinimas: Allium cepa
Gyvenimo forma: dvejų metų augalas
Svogūnas: mažas, sveriantis 40 - 50 g, apvalus, stipriai suplotas, padengtas blizgančiomis vario žvyneliais. Minkštimas kietas, sultingas, kreminės geltonos spalvos.
Sėjos ir derliaus nuėmimo data:sėklos sėjamos į žemę balandžio pirmoje pusėje. Daigus reikia sulaužyti, paliekant tarp jų maždaug 6 cm atstumą. Svogūnų derlių galima nuimti vasaros pabaigoje - rugpjūčio - rugsėjo mėnesiais.
Tarpai: 20 - 40 x 2 - 3 cm
Tinkamos sąlygos: humusingas dirvožemis, vidutinio tankumo, pageidautina smėlio priemolis, turintis didelę vandens talpą ir pH 6,5 - 7,0.
Padėtis: saulėta.
Atsparumas šalčiui: atsparus trumpalaikėms pavasario šalnoms.
Savybės ir taikymas:Svogūnas yra vertinama ir plačiai naudojama daržovė gaminant maistą, ji taip pat turi gydomųjų savybių. Tai gausus vitamino C šaltinis iš B grupės ir provitamino A, taip pat kalcio ir kalio, kurie rūgština organizmą. Svogūnų minkštime yra sieros junginių, vadinamųjų fitoncidai, turintys baktericidinį poveikį, ir flavonoidai (kvercetinas ir kaempferolis), turintys stiprų antioksidacinį ir priešvėžinį poveikį. „Borettana“ svogūnas yra puikus sriubų, salotų, salotų ir marinuotų agurkų priedas. Tai taip pat idealiai tinka ilgalaikiam saugojimui.
Pakuotėje yra 1 g „Borettana“ svogūnų sėklų. Pakuotėje pateikiamos sėjos ir priežiūros instrukcijos, taip pat sėklų tinkamumo vartoti terminai.